Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας για το νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων…

Πάρτε τώρα πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγ. Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ) καλεί κάθε γυναίκα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, φοιτήτρια, συνταξιούχο σε μαζικό ξεσηκωμό. Mαζί με τα σωματεία και τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να ακυρώσουμε το νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης της κυβέρνησης!

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα μας, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, που κατακτήθηκε με τη ζωή και το αίμα χιλιάδων εργατών, εργατριών, αγωνιστών και αγωνιστριών! Με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να ζητάμε άδεια από την αστυνομία για να διαδηλώσουμε, να διαμαρτυρηθούμε, να αγωνιστούμε!!

Μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, γιατί ετοιμάζουν νέο τσεκούρι στα δικαιώματα μας.

Το νομοσχέδιο που έφεραν είναι διαχρονικός πόθος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά σε νέα καπιταλιστική κρίση, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους είναι μια εργατική τάξη τσακισμένη από δικαιώματα και κατακτήσεις. Αντεργατικά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι-χέρι. Επιδιώκουν να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους, για να ξαναφορτώσουν την κρίση τους στους εργαζόμενους και επειδή γνωρίζουν ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θέλουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο οπλοστάσιο καταστολής του λαού.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση! Παραμένει σε ισχύ η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιώνυμο αδίκημα και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Φυσικά, αυτό γίνεται με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!! Μην ξεχνάμε πως η νομοθεσία για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είναι μία από τις αιχμές στη στρατηγική της ΕΕ ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και πάει χέρι-χέρι με την κατεύθυνση να ενισχύεται το ‘δικαίωμα’ της αστυνομίας να παρεμβαίνει για τη διάλυση μίας διαδήλωσης!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Έχουμε πλούσια πείρα από την προηγούμενη κρίση, που μας διέλυσε την προηγούμενη δεκαετία, καθώς και από την ανάπτυξή τους που ακολούθησε και μόνοι κερδισμένοι παρέμειναν οι ήδη κατέχοντες, που συνέχισαν να αυγατίζουν τα αμύθητα κέρδη τους!

Είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση, αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας!

Οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μαζί με τα σωματεία και τους φορείς του εργατικού κινήματος έχουμε όπλο την οργάνωση και μαζικοποίηση των συλλόγων μας και των σωματείων μας! Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογο μας! Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα! Το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη!! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για τη ζωή που αξίζει, σε εμάς και τα παιδιά μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 Ιούλη στις 8:00 μ.μ. στο Σύνταγμα!

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ!