Πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας

Πρώτη ημέρα σήμερα λειτουργίας του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας και οι συμπολίτες μας από νωρίς το πρωί το επέλεξαν για την μετακίνησή τους.

Ο σταθμός γυαλίζει και τα χρώματα ανοικτό γκρι και βυσσινί που κυριαρχούν δένουν θαυμάσια και ικανοποιούν την εικόνα του επισκέπτη.

Ένα στοιχείο που μας προβλημάτισε όμως είναι ο χρόνος αναμονής αφού στις 07:15΄το πρωί ήταν 12 λεπτά προς Αθήνα (Δουκίσης Πλακεντίας) και 24 λεπτά προς Αεροδρόμιο.

Δημοσιεύουμε 20 φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σταθμού, ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στους γύρω δρόμους και έως τις 8 το πρωί υπήρχαν κενές θέσεις πάρκινγκ.

Παρατηρήσαμε όμως πως ορισμένοι είχαν τοποθετήσει εμπόδια σε διάφορα σημεία για το κράτημα θέσεων σε δρόμους γύρω από την πλατεία.

Επίσης σημειώνουμε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η αλλαγή μονοδρομήσεων στις οδούς Ανδρέου Δημητρίου και Καλατζάκου, ώστε να λειτουργήσει η Πιάτσα ΤΑΞΙ, όπως έχει σχεδιαστεί.

Βεβαίως η καθαριότητα του χώρου του σταθμού είναι θέμα της ΑΤΤΙΚΟ μετρό αλλά και δικής μας ευθύνης, ενώ η πλατεία είναι αρμοδιότητας του Δήμου να είναι καθαρή, με τη δική μας συνδρομή επίσης.

Ίσως χρειαστούν περισσότερα καλαθάκια για τα απορρίμματα, αφού οι επισκέπτες σε αυτήν σαφώς θα είναι περισσότεροι από εκείνους του παρελθόντος και αναλόγως περισσότερα τα απορρίμματα.

Σε κάθε περίπτωση για πρώτη ημέρα λειτουργίας όλα πηγαίνουν καλά έως τώρα, υπογραμμίζοντας όμως πως ο χρόνος αναμονής, όπως γράφαμε πως θα συμβεί, είναι εξαιρετικά μεγάλος.