» Η Ένωση Κρητών ζητά την σωστή επανατοποθέτηση της προτομής Βενιζέλου, επί της πλατείας Παναγίας Ελεούσας

Η Ένωση Κρητών ζητά την σωστή επανατοποθέτηση της προτομής Βενιζέλου, επί της πλατείας Παναγίας Ελεούσας

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο κ. Μίχο, τον Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και άλλους, η Ένωση Κρητών της πόλης μας ζητά την επανατοποθέτηση της προτομής του Ελευθέριου Βενιζέλου, στη θέση που είχε συμφωνηθεί εξ΄ αρχής στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, μετά την ολοκλήρωση των έργων και των σχετικών επισημάνσεων που υπήρχαν σε αυτήν.

Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και θλίψη, διαπιστώσαμε την Κυριακή 5/7/2020, ότι η επανατοποθέτηση της προτομής του Εθνάρχη μας Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν έγινε ορθώς στην πρότερη κατάσταση όπως είχε αρχικώς συμφωνηθεί από όλα τα
εμπλεκόμενα μέρη και είχε δεσμευθεί η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, διαπιστώσαμε τα εξής:

1. Η προτομή στήθηκε λανθασμένα, με μέτωπο προς τον Κορυδαλλό κι όχι προς τη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως ήταν η αρχική της θέση πριν τα έργα του μετρό, για τριάντα χρόνια και που βεβαίως προέβλεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 1990 του Δήμου Αγίας Βαρβάρας!!!

2. Το λογότυπο της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας, που υπήρχε στη βάση της
μαρμάρινης προτομής σε μεταλλική ταμπέλα, το οποίο προσδιόριζε την ιστορική συνέπεια και εκπλήρωση των σκοπών και των αξιών των μελών της Ένωσης μας, οι οποίοι με το υστέρημα τους κατάφεραν να προσφέρουν  το μνημείο του συμπατριώτη μας Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου στο λαό της Αγίας Βαρβάρας, δεν υπάρχει πια!!!

3. Παρότι επανειλημμένως είχαμε εκφράσει (προφορικώς και γραπτώς) την επιθυμία μας να εκπληρώσουμε το ιερό χρέος να αποδώσουμε φόρο τιμής στον Εθνάρχη μας, με άγημα βρακοφόρων και κρησσών κατά την επανατοποθέτηση της προτομής του, ουδέποτε λάβαμε έστω κάποια στοιχειώδη ενημέρωση, ακόμη και για το μη εφικτό της επιθυμίας μας!!!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!