Εκρηκτικό το κλίμα στο 5ο Δημοτικό. Οι γονείς βάζουν λουκέτο.

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στους γονείς του 5ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας, οι οποίοι μετά από τα νερά που πλημμύρισαν για ακόμα μία φορά τις αίθουσες του σχολείου στην πρόσφατη νεροποντή, αλλά και τους σοβάδες που έπεσαν από το ταβάνι, σε αίθουσα διδασκαλίας πριν λίγες ημέρες βλέπουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι να τους κοροϊδεύουν και να μην πραγματοποιούν τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση της ασφάλειας των παιδιών τους που πηγαίνουν στο παραπάνω σχολείο.
Έτσι λοιπόν σήμερα 17 Νοεμβρίου σε έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου τους, αποφάσησαν το κλείσιμο του σχολείου επ΄αόριστον, έως ότου ο ΟΣΚ ή ο Δήμος προχωρήσουν άμεσα στα έργα που απαιτούνται να γίνουν.
Παράλληλα επισκέφθηκαν πλέον των 70 γονέων τη Δημαρχία και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Κολιάκο Νικόλαο, υπεύθυνο παιδείας της πόλης μας και μέσα σε έντονο και ηλεκτρισμένο κλίμα απαίτησαν δεσμεύσεις από τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρέπει να γίνουν.
Επιπλέον κατέθεσαν και γραπτή επιστολή τους, η οποία στάλθηκε και στον ΟΣΚ αλλά και προσωπικά στον υπουργό Παιδείας κ. Λομβέρδο απαιτώντας λύσεις και επισκευές, εδώ και τώρα στα πολύχρονα κατασκευαστικά λάθη που υπάρχουν στο εκπαιδευτήριο.
Η επιστολή  του Συλλόγου Γονέων προς Δήμο, ΟΣΚ και Υπουργείο Παιδείας έχει ως εξής:

‘Οπως ήδη γνωρίζετε το 5ο Δημοτικό Αγ.Βαρβάρας αντιμετωπίζει πολλά και χρόνια προβλήματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν σε αυτό αλλά και των κτιριακών εγκαταστάσεων όπως ..εισροή υδάτων, καθίζηση αύλιου χώρου, φθορές στην λειτουργία των πορτών στις τουαλέτες, μόνωση ταράτσας, έργο αντιστήριξης από την πλευρά του γηπέδου, αντιπλημμυρικό έργο. 

Σας γνωστοποιούμε ότι, μετά το περιστατικό της πτώσης ταβανιών που σημειώθηκαν στο 5ο Δημοτικό Αγ.Βαρβάρας και ιδιαίτερα μετά το περιστατικό της Παρασκευής 15/11/2014 συγκλήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 5ου, παρουσία της Ένωσης Γονέων όπου οι γονείς αποφάσισαν ομόφωνα για αύριο ΤΡΙΤΗ 18/11/2014 και για όσο χρειαστεί να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, κρίνοντας ότι το σχολείο δεν είναι ασφαλές.

Ζητάμε από τη Διοίκηση του Δήμου
Α..Έγγραφη δέσμευση ότι το σχολείο είναι ασφαλές για τα παιδιά μας.
Β. Έγγραφη απάντηση για το πρόσωπο ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος.
Γ. Έγγραφη δέσμευση για τη αποπεράτωση των επισκευών για τις ζημιές που αναφέρθηκαν μέχρι 30/11/2014.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 18-11-2014, οι γονείς θα επανακαθορίσουν τη στάση τους για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους