Σαρόπουλος: Τι απαντά στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης που τον καταγγέλουν

Πράγματι οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΑΒ δεν έχουν πληρωθεί στην ώρα τους και αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση των επιδοτήσεων από τα συγκεκριμμένα προγράμματα για τα οποία εργάζονται και βέβαια δεν φταίει ούτε η Διοίκηση του Δήμου γι’ αυτό, ούτε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διοίκηση του Δήμου και ο Πρόεδρος για το συγκεκριμένο θέμα των οφειλόμενων δεδουλευμένων των υπαλλήλων της ΔΗΚΕΑΒ ήταν σαφείς από την προηγούμενη κιόλας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (14-7) που αφορούσε το θέμα όπου είχε τονιστεί ότι θα γίνει η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να καλυφτούν οι επιτακτικές ανάγκες μισθοδοσίας το συντομότερο δυνατό και μέσα στις επιτρεπόμενες διατάξεις που λειτουργεί ο Δήμος.

Στην τελευταία συνεδρίαση που ξαναήρθε το θέμα ειπώθηκε στην ουσία το ίδιο και τονίστηκε πως μέσω κονδυλίων του προϋπολογισμού θα χρηματοδοτηθεί η ΔΗΚΕΑΒ ώστε να καλυφτεί ένα μέρος των δεδουλευμένων καθώς η αποπληρωμή των προγραμμάτων καθυστερεί τόσο πολύ και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί για τη δουλειά τους, όπως κι έγινε και πληρώθηκαν πράγματι ένα μέρος των οφειλόμενων.

Θυμίζω πως ο ίδιος ο Δήμαρχος μίλησε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και μάλιστα εκτενώς για το συγκεκριμένο θέμα. Άρα η διοίκηση είχε σαφή πρόταση από την αρχή. Αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί την άμεση αποπληρωμή καθώς δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα από τη ΔΗΚΕΑΒ οι επιδοτήσεις, ενώ δεν υπάρχει άλλος πρόσφορος τρόπος να χρηματοδοτηθεί κατευθείαν από το Δήμο βάζοντας σε κίνδυνο τη μισθοδοσία όλων των εργαζόμενων.

Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα μικροπολιτικής κατανάλωσης.

Εσείς κρίνετε ότι μέσα σε αυτόν τον κόλαφο που ζει η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση η αιτία που δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πολιτικές απόψεις όλων μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου;