Κάθε 8 λεπτά (!) τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από τους νέους σταθμούς και ακόμη περισσότερο μετά το απόγευμα και νωρίς το πρωί…

Με μεγάλη αναμονή θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από τους σταθμούς της πόλης μας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας,  προς την Αθήνα και το αεροδρόμιο, που ξεκινούν για το κοινό το πρωί της Τρίτης, 7 του μήνα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια τους θα γίνουν από τον πρωθυπουργό αύριο Δευτέρα στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συχνότητα των δρομολογίων στις ώρες αιχμής (07.30΄- 17.30΄) στο τμήμα Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι ανά 4 λεπτά και στο τμήμα Αιγάλεω – Νίκαια θα είναι το διπλάσιο χρονικό διάστημα.

Αν αυτό θα συμβαίνει στις ώρες αιχμής, τις υπόλοιπες ώρες από τις 5.30΄ το πρωί που θα ξεκινάει η λειτουργία του έως τις 7.30΄ το πρωί αλλά και μετά τις 5.30΄ το απόγευμα καθημερινά, μέχρι τα μεσάνυχτα και τα Σαββατοκύριακα, θα είναι προφανώς πολύ μεγαλύτερη η καθυστέρηση – αναμονή στους σταθμούς.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι διότι δεν έχει προχωρήσει κανένας διαγωνισμός από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση, απόκτησης επιπλέον συρμών κ.α. εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι αναμονές.

Το εύλογο ερώτημα όμως που προκύπτει είναι, γιατί να υπάρχει διαφορά μεταξύ Αιγάλεω και Νίκαιας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας σταθμού τεσσάρων λεπτών (Αιγάλεω 4 λεπτά – Νίκαια 8 λεπτά, προς κέντρο και  αεροδρόμιο) και δεν μοιράζεται αναλογικά ώστε η αναμονή να είναι ενιαία για όλους τους σταθμούς στα 5 – 6 λεπτά;

Η σημαντική αυτή -για ώρες αιχμής- καθυστέρηση, ουσιαστικά μετριάζει τα οφέλη από την κατασκευή και λειτουργία του μεγάλου αυτού έργου.

Ίσως πολλοί να είναι εκείνοι οι οποίοι θα προτιμούν το ΙΧ τους ή το ταξί να μετακινηθούν, από το να περιμένουν από 8 και πλέον λεπτά την άφιξη του συρμού, συν τον χρόνο που θα απαιτείται για να μεταβούν στους σταθμούς, να βρουν θέση για να παρκάρουν κά.

Οι τρεις Δήμοι ας ζητήσουν την πυκνότερη εκτέλεση δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους επιβατών.