Ψήφισμα συμπαράστασης για τους 27 εργαζόμενους του Δήμου Αγ. Βαρβάρας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

“ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ”

ΑΠ 87-3/7/20

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους 27 εργαζόμενους

του Δήμου Αγ. Βαρβάρας -Αττικής

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δια στόματος του Υπ. Εσωτερικών (κ. Θεοδωρικάκου ) διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 589/2020 τους μονιμοποιεί μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ.Λάμπρος Μίχος, απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, των συμβασιούχων, των κοινωφελών προγραμμάτων και των κάθε λογής ελαστικών μορφών εργασίας στερεί από το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας ,με την απόφασή του να ασκήσει έφεση, 27 μόνιμους υπαλλήλους. Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση της αγωνιστικής αντίδρασης όλων των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές. Χαιρετίζουμε, συμπαραστεκόμαστε στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που πάνω από 10-15 χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα σωματεία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ , την ΑΔΕΔΥ με την παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή.