» Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω, υπέρ των 27 εργαζομένων στο Δήμο μας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγάλεω, υπέρ των 27 εργαζομένων στο Δήμο μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                          Αρ. Εξερχ: 95/Α/ 2020
Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
Ρ. Φεραίου 20
ΤΗΛ.- FAX : 5981932 Αιγάλεω 3/ 7 / 2020

Προς: Δ.Σ της ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε, τα μέλη του Συλλόγου μας, Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Θέμα: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση δια στόματος του Υπ. Εσωτερικών (κ. Θεοδωρικάκου) διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο θα γίνουν με το σταγονόμετρο, η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 589/2020 τους μονιμοποιεί μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Λάμπρος Μίχος, απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, των συμβασιούχων, των κοινωφελών προγραμμάτων και των κάθε λογής ελαστικών μορφών εργασίας στερεί από το Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, με την απόφασή του να ασκήσει έφεση, 27 μόνιμους υπαλλήλους. Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση της αγωνιστικής αντίδρασης όλων των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές. Χαιρετίζουμε, συμπαραστεκόμαστε στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που πάνω από 10-15 χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και την ΑΔΕΔΥ με την από κοινού παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για το ΔΙΟΡΙΣΜΟ/ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (παιδεία-υγεία- τοπική αυτοδιοίκηση κλπ)

Did you like this? Share it:

© 2020 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!