Ψήφισμα συμπαράστασης από τους εργαζόμενους ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας, στους 27 του Δήμου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα 1-7-2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δια στόματος του Υπ. Εσωτερικών (κ. Θεοδωρικάκου ) διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο θα γίνουν με το σταγονόμετρο. Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 589/2020 τους μονιμοποιεί μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική επιλογή των ιδιωτικοποιήσεων, των συμβασιούχων, των κοινωφελών προγραμμάτων και των κάθε λογής ελαστικών μορφών εργασίας ωθεί τη οικονομική επιτροπή του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας, με την απόφασή της να ασκήσει έφεση κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει τους 27 υπαλλήλους του Δήμου. Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση της αγωνιστικής αντίδρασης όλων των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία. Αμφισβητεί δηλαδή τις δικαστικές αποφάσεις για προσωπικό του γινάτι.

Καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές .Χαιρετίζουμε, συμπαραστεκόμαστε στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που πάνω από 10-15 χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα σωματεία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ , την ΑΔΕΔΥ, όλοι μαζί με την παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη στα αιτήματά τους που ζητούν:

1. Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την ανάκληση-αναίρεση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

2. Αποδοχή της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Για το Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ