Εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Άρηξις»

Δελτίο Τύπου Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”
3/7/2020

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, εκδηλώσεις σε συνεργασία με τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου.

Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλάμβαναν προβολή του τηλεοπτικού σποτ του 18 Άνω στις κινηματογραφικές προβολές στο “σινέ Πάνθεον” στην Αγία Βαρβάρα για τον μήνα Ιούλιο, καθώς και στην πλατεία Δημαρχείου, στο Χαϊδάρι, την Τετάρτη 1/7, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε το σποτ σε συνδυασμό με την προβαλλόμενη ταινία.

Επίσης, την Πέμπτη 2/7, τις πρωινές ώρες, η ομάδα τέχνης του 18 Άνω με την καθοδήγηση του ζωγράφου-ειδικού θεραπευτή, Αδάμ Μαυρόπουλου και την εμψύχωση του συντονιστή της μουσικής ομάδας της Κοινωνικής Επανένταξης, Δ. Τσουργιάννη, έδωσε χρώμα στον εξωτερικό τοίχο του 3ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω.

Η ομάδα σχεδίασε δύο καλλιτεχνικά δημιουργήματα, τα οποία και θα στολίζουν τη γειτονιά της πόλης του Αιγάλεω.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του Δ.Σ. του Κ.Π. «Άρηξις», Γ. Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Ταμίας του Κ.Π. «Άρηξις», Η. Μάνδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας και Πρόεδρος του Κ.Π. «Άρηξις», Μ. Φράγκου και η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αιγάλεω, Κ. Σαμαρά. Από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω παρευρέθηκε η Διευθύντρια της Μονάδας, Σ. Χρηστίδη.

Να σημειώσουμε ότι το γκράφιτι ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό και δημιουργικό κλίμα, παρά την παρέμβαση της αστυνομίας που ειδοποιήθηκε από άγνωστα άτομα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Εσταυρωμένου (μετρό Αιγάλεω), με έντυπο υλικό από τους δύο φορείς, αλλά και έκθεση μάσκας από την ομάδα Κεραμικής και χειροποίητων κοσμημάτων από την ομάδα Κοσμήματος (θεραπευτικές ομάδες 18 Άνω).

Στις εκδηλώσεις παρευρίσκονταν στελέχη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”, θεραπευτές του 18 Άνω, και πλήθος μελών της κοινότητας του 18 Άνω.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους την Υπεύθυνη Κοινωνικής Επανένταξης Γυναικών και Μητέρων, Π. Τσαγδή, όλους τους θεραπευτές, τα μέλη της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω, καθώς και τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου για τη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των επιτυχημένων εκδηλώσεων.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, ευελπιστώντας σε ευνοϊκότερες συνθήκες για όλους!

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις»
Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου
σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής
Διεύθυνση: Σμύρνης 28 (2ος όροφος), Αιγάλεω
τηλ.-φαξ: 210 5313243
e-mail: kp.arixis@yahoo.gr
facebook: kp.arixis
ιστολόγιο: kentroprolipsisarixis.blogspot.com