Ψήφισμα συμπαράστασης στους 27 εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, από τον Βύρωνα


Ψήφισμα συμπαράστασης στους 27 εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Να μην ασκήσει έφεση σε βάρος των εργαζομένων η δημοτική αρχή.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝA

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κλείνει την πόρτα σε 27 εργαζόμενους κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί) τους οποίους το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση του (589/2020) του μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Παρά το γεγονός ότι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις 10-15 χρόνια, έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών, παρέχοντας υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στους πολίτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος αρνείται να σεβαστεί την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση και επιμένει να ασκήσει έφεση με στόχο να μην μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές σε αορίστου χρόνου και οι συνάδελφοι, συναδέλφισσες να απολυθούν.

Υλοποιεί συγκεκριμένες αντεργατικές πολιτικές στην κατεύθυνση των αποφάσεων των κυβερνήσεων και της Ε. Ένωσης για το κτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, απαξιώνει με την πολιτική του τις υπηρεσίες και προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Είναι προφανές ότι και η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος με την πολιτική τους αυτή επιμένουν να στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εκ περιτροπή εργασία και τα διάφορα προγράμματα λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας που ανακυκλώνουν τους εργαζόμενους και στο τέλος τους πετάνε.

Πρόκειται για μια βαθιά ταξική αντεργατική πολιτική σε βάρος της μόνιμης σταθερής εργασίας η οποία πρέπει να βρει απέναντι της ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα στους ΟΤΑ. Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής.

Καλούμε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να σεβαστούν την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του έτσι ώστε να μην ασκηθεί έφεση κατά των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, την ΠΟΕ – ΟΤΑ , την ΑΔΕΔΥ με την παρέμβασή μας να αποτρέψουμε την άσκηση έφεσης από την Δημοτική Αρχή και να παραμείνουν και οι 27 εργαζόμενοι στην εργασία τους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Για το Δ.Σ

                    Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας

           Παναγιωτόπουλος Χρήστος                                   Μπίκα Πελαγία

                                                                                         Βύρωνας 2 Ιουλίου 2020