Πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια – Ο Δήμος μας εκτός

Η Περιφερειακή ενότητα του δυτικού τομέα Αθηνών πρόκειται προσφέρει ή να συνδιοργανώσει με διάφορους δήμους της περιοχής διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τον δήμο μας δεν τον είδαμε να εμφανίζεται πουθενά. Μήπως θα υπάρξει συμπληρωματική ανακοίνωση με την Αγία Βαρβάρα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις;

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔYTIKOY TOMEA ΑΘΗΝΩΝ

Α. Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας είναι ένα από τα παλαιότερα δημοτικά φεστιβάλ της Αττικής που δίνει την ευκαιρία για ένα πολιτιστικό περίπατο στη Δυτική Αθήνα. Φέτος, η Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί να ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα του πολυετούς αυτού φεστιβάλ και προτίθεται να προσφέρει έως δύο (2) μουσικές συναυλίες και έως δύο (2) θεατρικές παραστάσεις. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται να ανέλθει έως το ποσό των 35.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν και όπου προκύπτουν.

Β. Φεστιβάλ Δήμου Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, γνωστό και ως Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, είναι δημόσιο πάρκο μεγάλης έκτασης και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ελλάδας. Βρίσκεται μεταξύ των όμορων Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Τον Οκτώβριο του 2019, δυνάμει του άρθρου 204 ν. 4635/2019 το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», περιήλθε στη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής. Για το λόγο αυτό φέτος, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας προτείνεται η δημιουργία ενός ενιαίου φεστιβάλ των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και από τους δύο όμορους Δήμους, στο θέατρο που βρίσκεται εντός του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συνδιοργανώσει το φεστιβάλ αυτό και θα προσφέρει έως τρεις (3) μουσικές συναυλίες και έως τρεις (3) θεατρικές παραστάσεις.

Το συνολικό κόστος προϋπολογίζεται να ανέλθει έως του ποσού των 28.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων αν και όπου προκύπτουν.

Γ. Εκδηλώσεις σε Δήμους

1. Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Δήμο Αιγάλεω
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αιγάλεω, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει έως δύο (2) θεατρικές παραστάσεις συνολικού ποσού έως 6.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν και όπου προκύπτουν.

2. Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Χαϊδαρίου
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει μία (1) θεατρική παράσταση και μία (1) μουσική συναυλία. Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων υπολογίζεται να ανέλθει έως το ποσό των 8.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α, πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν και όπου προκύπτουν.

3. Θέατρο του Δήμου Περιστερίου
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει μία (1) θεατρική παράσταση ή μία μουσική συναυλία. Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης υπολογίζεται να ανέλθει έως το ποσό των 10.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν και όπου προκύπτουν.