Επιστολή της κ. Τασούλας Πετράκου στο δήμαρχο κ. Μίχο

Προς κο Μίχο, Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής

Κύριε Μίχο, λάβαμε σήμερα το μεσημέρι την εισήγηση για το θέμα αρ. 4 της αυριανής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Με εντυπωσιάζει δυσάρεστα το γεγονός ότι δεν λάβατε υπόψη το αίτημα -που από πολλές πλευρές και από εμένα έχει τεθεί- για αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος και παραπομπή της συζήτησης σε δημοτικό συμβούλιο. Να επισημάνω ότι δεν έχω πάρει απάντηση για το πότε επιδόθηκε η απόφαση στο δήμο. Αυτό το ρωτάω με επιμονή γιατί όπως γνωρίζετε από την ημερομηνία επίδοσης ξεκινάει να τρέχει η προθεσμία για την άσκηση ένδικων μέσων. Υποθέτω ότι έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με φυσική παρουσία όλων μας και όχι δια περιφοράς.

Σε σχέση με την εισήγηση, επειδή δεν πρόκειται να πάρω μέρος στην αυριανή δια περιφοράς συζήτηση θέλω να επισημάνω τα εξής:

– Δεν πρόκειται για “μετατροπή” της εργασιακής σχέσης των 27 εργαζομένων αλλά αναγνώριση του πραγματικού χαρακτήρα της σύμβασης τους. Τον όρο “μετατροπή” μπορεί εμείς που δεν είμαστε νομικοί να τον χρησιμοποιούμε αλλά δεν μπορεί να αναγράφεται στην εισήγηση του ειδικού σας συνεργάτη. Η μετατροπή των συμβάσεων απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Αυτό για την τάξη των πραγμάτων.

– Η παρουσία του πρ. δημάρχου στο δικαστήριο, σε καμία περίπτωση δεν επιδρά στο κύρος της απόφασης. Οπότε καλό ας μην μην αναφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα.

– Ανταποδοτικά τέλη δεν μπορούν να επιβληθούν εφόσον δεν συζητάμε για καθαριότητα ή ηλεκτροφωτισμό. Καλό είναι να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

– Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των προγραμμάτων. Όπως γνωρίζετε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, χάρη στην προηγούμενη Κυβέρνηση είναι απόλυτα εξασφαλισμένο, και οι δαπάνες αυτών των θέσεων -μόνιμων και ΙΔΑΧ- καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη μονίμου προσωπικού. Το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς, γνωρίζετε ότι θα καταργηθεί; Αν γνωρίζετε κάτι να μας το πείτε. Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει θέμα χρηματοδότησης εφόσον βασίζεται στα voucher.

Τέλος, έχετε πρόθεση να καταργήσετε το ΚΗΦΗ; Αν ναι, θα πρέπει να μας το πείτε. Διαφορετικά δεν τίθεται θέμα για τους μισθούς των 4 εργαζομένων.

– Βάσει των παραπάνω τα 450.000 ευρώ που αναφέρεται στην εισήγηση δεν είναι η πραγματικότητα.

– Θα κλείσω με κάτι που μόνο σαν ατυχή αναφορά μπορώ να το εκλάβω. Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σαν εργαλείο τους εργαζόμενους για να πιέσετε την κεντρική διοίκηση; Να παρατείνετε την αγωνία τους και να εκμεταλλευτείτε την ανασφάλειά τους; Ο λαός της Αγίας Βαρβάρας σας εξέλεξε όπως και όλους εμάς τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους για να πιέζουμε και να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε μαζί του. Όχι για να τους βάζουμε μπροστά σαν μέσο πίεσης. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υιοθετείτε τα λεγόμενα του συμβούλου σας. Όπως και να έχει θα ήθελα να μάθω την άποψή σας.

Τασουλα Πετράκου Δημοτική Συμβουλος,

Μέλος οικονομικής επιτροπής