ΔΑΣ Αγίας Βαρβάρας: “Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο!”

Ξεσηκωμός!

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο!

27 συνάδελφοι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στο Βοήθεια στο Σπίτι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία απαράδεκτη αντεργατική απόφαση της Δημοτική Αρχής. Οι συνάδελφοι μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχουν την δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Αντί αυτού ο Δήμαρχος κ. Μίχος επιδιώκει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 30 Ιούνη να προχωρήσει σε έφεση στην απόφαση μονιμοποίησης τους. Μάλιστα διατηρεί στον αέρα ακόμα και την απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων 5 εξ αυτών.

Δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να παίξει με τις ζωές των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους. Αυτοί οι συνάδελφοι με την εργασία τους κρατάνε όρθιες κρίσιμες κοινωνικές δομές του δήμου μας. Είναι πρόκληση σήμερα που αυτές οι υπηρεσίες είναι πιο αναγκαίες από ποτέ, η Δημοτική Αρχή να στρέφεται ενάντια στη στελέχωσή τους με εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δεν έχει τέλος ο αντεργατικός κατήφορος του κ. Μίχου. Υλοποιεί στο ακέραιο την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να εκχωρηθούν κρίσιμες κοινωνικές δομές απ’ ευθείας στους ιδιώτες.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Ο αγώνας των συναδέλφων μας αφορά όλους, γιατί αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει στις κοινωνικές δομές και στους 27 συναδέλφους, που είναι όμηροι τόσα χρόνια των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, αλλά θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Αφορά και τους Δημότες που θα πληρώσουν το μάρμαρο της κατάρρευσης των υπηρεσιών και της ιδιωτικοποίησης τους.

Απαντάμε άμεσα! Όλες και όλοι στις 8 το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο! Να μην επιτρέψουμε στο κ. Μίχο και στη Δημοτική του Αρχή να ολοκληρώσουν το έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων.

ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΦΕΣΗ!
Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων εδώ και τώρα!
Ούτε βήμα πίσω, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

28/6/2020