Τ. Πετράκου: Επιστολή (μέσω Mail) στον κ. Μίχο για τους 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του δήμου μας

Η δημοτική Σύμβουλος κ. Τασούλα Πετράκου, με επιστολή της, μέσω e-mail, ζητά από τον δήμαρχο κ. Μίχο να αποσύρει από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 30 Ιουνίου, του θέματος που αφορά τους 27 εργαζόμενους οι οποίοι δικαιώθηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τονίζοντας πως δεν πρέπει να τεθεί θέμα άσκησης έφεσης από το δήμο.

Η επιστολή της κ. Πετράκου έχει ως εξής:

Προς κο Λ. Μίχο, Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

Με αφορμή την πρόσκληση για δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 30/6, που μας στείλατε την Παρασκευή 26/6 το μεσημέρι, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Αρχικά δεν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο τρόπος των δια περιφοράς συνεδριάσεων, ούτε καν μέσω τηλεδιάσκεψης, για την Οικονομική Επιτροπή αλλά και για το Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα τόσο σοβαρά, όσο αυτό που καλούμαστε να συζητήσουμε στο θέμα Νο 4. Την άσκηση δηλαδή ή όχι, ένδικων μέσων κατά της απόφασης που δικαιώνει τους 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στο πολυετές καθεστώς ομηρίας αυτών των υπαλλήλων οι οποίοι για πάνω από 10 – 15 χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου.

Δεν θα αναφέρω ότι τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν της πανηγυρικής αποδοχής όλων μας και σίγουρα και της δημοτικής αρχής, η οποία θέλω να πιστεύω ότι σαν μέλημά της έχει την προστασία και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία των υπαλλήλων της καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται. Ιδιαίτερα δε εκείνων που καλύπτουν ανάγκες σε τόσο ευαίσθητους τομείς, όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, η βοήθεια στο σπίτι και το ΚΗΦΗ.

Με δεδομένα τα παραπάνω σας ζητώ να αποσύρετε το συγκεκριμένο θέμα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και η συζήτησή του -εφόσον επιμένετε να γίνει συζήτηση γι’ αυτό- να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να ακουστούν όλες οι απόψεις και εν τέλει να ακούσουμε ποιος είναι αντίθετος στη συνέχιση της εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Με αυτή τη διαδικασία θα δοθεί και η δυνατότητα να ακουστεί η γνώμη των εργαζομένων με τους οποίους ο δήμαρχος δυστυχώς δεν έχει δεχτεί να συναντηθεί μέχρι σήμερα.

Προφανώς η άποψή μου είναι ότι δεν τίθεται θέμα άσκησης έφεσης από τον δήμο.

Οφείλει η δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και να τους διευκολύνει ώστε ο πολυετής αγώνας τους να δικαιωθεί οριστικά.

Σε μια τέτοια περίπτωση ας είναι σίγουρη ότι θα έχει δίπλα της όλες τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και όλους τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ωφελούμενοι από την ύπαρξη μόνιμου, έμπειρου και αποτελεσματικού προσωπικού στις κοινωνικές δομές.

Τασούλα Πετράκου,

δημοτική σύμβουλος Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ,

μέλος οικονομικής επιτροπής

ΣΗΜ.: Θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε πότε παρελήφθη από τον δήμο η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.