Μεγάλη πίεση δέχεται η Δημοτική Αρχή, για την πιθανότητα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης που δικαιώνει 27 εργαζόμενους

Μεγάλη πίεση δέχεται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Μίχος τις τελευταίες ημέρες, από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς και σχεδόν απ΄όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε να μη προχωρήσει σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία δικαίωσε 27 εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές του Δήμου μας όπως ΚΗΦΗ, Παιδικούς Σταθμούς και άλλες.

Οι παραπάνω εργαζόμενοι στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., ορισμένοι από αυτούς πλέον των δέκα ετών, σαν συμβασιούχοι, με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο Δήμο, μετά από αγώνες ετών.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου το πρωί, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, υπό την Προεδρεία του δημάρχου κ. Μίχου και ένα από τα θέματα της είναι:

“Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της 589/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και εξουσιοδότηση δικηγόρου”.

Οι εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν, με ανακοίνωσή τους, την οποία δημοσιεύσαμε προχθές,  καλούν το Δήμαρχο, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη Οικονομική Επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση.

Σημειώνουμε πως εκτός από τις ανακοινώσεις φορέων, με το θέμα ασχολούνται πανελλαδικής εμβέλειας ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας την πόλη μας γνωστή και για το θέμα αυτό.

Σύντομα θα γνωρίζουμε λοιπόν, εάν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους ή όχι.

Υπάρχει πιθανότητα να παραπεμφθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ανοικτή συνεδρίαση, όχι μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς, όπως ζητούν άλλωστε οι εργαζόμενοι και φορείς, διότι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες και απρόβλεπτες και ο κ. Μίχος φέρεται να είναι τουλάχιστον προβληματισμένος…

Σαν χώρος λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…