Η “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” στο πλευρό των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου

 

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

27 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (Παιδικούς σταθμούς, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ κλπ) παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατοίκους της πόλης μας, χωρίς διακοπή, για πάνω από 10 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Προσέφυγαν στα δικαστήρια για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να σταματήσει η αβεβαιότητα και το άγχος της ετήσιας ανανέωσης. Δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Την Τρίτη 30/6/2020 το πρωί, με πρόσκληση του δημάρχου, συζητείται  στην Οικονομική Επιτροπή – όπου ο δήμαρχος έχει απόλυτη πλειοψηφίαη άσκηση ή όχι έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Κατά την προσφιλή του τακτική, δεν έχει στείλει στους δημοτικούς συμβούλους την εισήγηση για το θέμα, ούτε τη θέση της δημοτικής αρχής.

Ποιός ο λόγος να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους;  Θέλει να τους θέσει σε ομηρία; Θέλει απολύσεις;

Καλούμε το δήμαρχο:

1ον. Να κάνει άμεσα αποδεκτή την απόφαση του Δικαστηρίου για μετατροπή των συμβάσεων των 27 εργαζόμενων σε αορίστου χρόνου για να εξασφαλιστεί εργασιακή και ψυχική ηρεμία.

2ον. Να αποβάλει οποιαδήποτε σκέψη και πράξη που θα θέσει σε έξοδα και σε καθεστώς ταλαιπωρίας, αγωνίας, αβεβαιότητας και ομηρίας τους  εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

3ον. Να μην κάνει διακρίσεις προς τους εργαζόμενους και να ακολουθήσει την ίδια τακτική – αποφυγή έφεσης – που έχει ακολουθήσει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Να υπερασπιστεί  το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων στην  εργασία όπως πρόσφατα έκανε για άλλο εργαζόμενο.

4ον. Να δώσει στη δημοσιότητα, άμεσα και όχι την τελευταία στιγμή, δηλαδή πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την εισήγηση και τη θέση της δημοτικής αρχής για το θέμα.

5ον. Επιβάλλεται να γίνει ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων. Τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και τη ζωή 27 εργαζόμενων και των οικογενειών τους δεν συζητούνται σε δια περιφοράς συνεδριάσεις. Δηλαδή χωρίς διάλογο και φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων μερών.

         Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

   Γιάγκας Μιχάλης

  Πιερακέας Νίκος

  Μπαντούνα Σταυρούλα

  Δεδεγκίκας Βασίλης