Κραυγή Αγωνίας εκπέμπει συνδημότισσά μας για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας

Κραυγή Αγωνίας εκπέμπει συνδημότισσά μας για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και της αποθεραπείας των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Αδυνατώντας να βρει λύση στο θέμα της αποθεραπείας του συζύγου της η κ. Χ. Ψ., προσέφυγε στο γνωστό δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», για συμπαράσταση.

Με μήνυμα που του έστειλε ζητά την βοήθειά του για να ενεργοποιηθεί Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης για άτομα που έχουν αποθεραπευτεί από τη νόσο του κορονοϊού, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας εξ αιτίας της εξάντλησή τους.

Ενώ έχει εγκριθεί η μεταφορά του συζύγου στο Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης των Αγίων Αναργύρων και έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη δημιουργία ειδικής πτέρυγας που θα φιλοξενεί περιστατικά που έχουν αποθεραπευτεί από κορονοϊό, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει υλοποιηθεί η απόφαση.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί να μεταφερθεί ο ασθενής και να κινδυνεύει να μείνει χωρίς την απαραίτητη νοσηλεία.

Ελπίζουμε να υλοποιηθεί άμεσα η ειδική πτέρυγα για την αποφυγή επιπλοκών.

Το μήνυμα που έστειλε και είναι αναρτημένο δημόσια στο site της εκπομπής, το δημοσιεύουμε με την άδεια της συμπολίτισσάς μας, η οποία σε σχετικό μήνυμα προς την εφημερίδα μας επισημαίνει: “… δημοσιεύτε το κείμενο που έστειλα στον κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ, μήπως αφυπνιστεί η πολιτεία όχι μόνο για τον άνδρα μου, αλλά για πάρα πολύ κόσμο που υποφέρει…”

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ