Γενική Συνέλευση στην Ένωση Γονέων, εν μέσω διαφωνιών – Ψήφισμα για το νομοσχέδιο για την παιδεία

Σε κλίμα έντασης, κατά διαστήματα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της πόλης μας, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου.

Μετά την εκλογή προεδρείου της Συνέλευσης και τον απολογισμό δράσης της Ένωσης από τον απελθόντα πλέον πρόεδρο κ. Καζαντζή Κυριάκο, λόγω αποφοίτησης του παιδιού του από το Λύκειο, το λόγο πήραν μέλη της.

Βασικά από τις τοποθετήσεις των ομιλητών έγινε αντιληπτό πως υπήρξε διχογνωμία σε αποφάσεις του Δ.Σ. όπως π.χ στην προσφορά δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές από την Ένωση, τους οποίους προμηθεύτηκε από ιδιώτες στους οποίους απευθύνθηκε. Εκτιμήθηκε από μερίδα των ομιλητών πως ίσως η κίνηση αυτή να κρύβει τον κίνδυνο απαλλαγής της πολιτείας από τις υποχρεώσεις της.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο τονίστηκε η διαφορά απόψεων μεταξύ των δύο παρατάξεων που υπάρχουν στην Ένωση ήταν το κάλεσμα του π. Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου από την Ένωση Γονέων στην πόλη μας, για να αναλύσει τα τότε σχέδια του υπουργείου για την εκπαίδευση και να απαντήσει σε ερωτήσεις γονέων. Η εκδήλωση αυτή που φιλοξενήθηκε στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” κράτησε πλέον των έξη ωρών και υπήρξε και διάλογος μεταξύ υπουργού και παρευρεθέντων.

Ένα ακόμα ζήτημα που ήταν έκδηλη η διχογνωμία είχε να κάνει με την τοποθέτηση του Προέδρου κ. Καζαντζή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, που είχε σαν θέμα την προσαγωγή 6 ανήλικων μαθητών στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας (τα γεγονότα ΖΑΝΑΕ) και το κατέβασμα ξεχωριστού ψηφίσματος από την παράταξη “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ”.

Πάντως ακόμα και στο θέμα που αφορά το νομοσχέδιο για την παιδεία και στο οποίο και οι δύο παρατάξεις στην ουσία συμφωνούν για την απόσυρσή του, δεν κατάφεραν να βγάλουν ομόφωνο ψήφισμα στο τέλος της συνέλευσης.

Ιδιαίτερα επιγραμματικός και παραστατικός για το κλίμα που επικρατεί στο Δ.Σ. της Ένωσης, με την μειοψηφούσα παράταξη, ήταν ο Γραμματέας της κ. Λάζαρος Κονταξής, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Ασχολούμαι με τους Συλλόγους Γονέων τα τελευταία 6 χρόνια και εκπροσωπώ το σχολείο μου στην Ένωση τα 4 από αυτά. Το διάστημα αυτό παρατηρώντας την στάση των φίλων συναδέλφων αλλά και του ίδιου του σημερινού προέδρου μας είδα πως παρ΄όλες τις διαφωνίες που είχαμε απέναντι στις ενέργειες και τις τοποθετήσεις  της “Αγωνιστικής Κίνησης Γονέων” που ήταν τα προηγούμενα χρόνια  στην αρχηγία της Ένωσης ποτέ δεν προκαλέσαμε ρήξη στην συνοχή του σώματος Γονέων της Πόλης μας. Αυτή την πολυτέλεια δυστυχώς δεν την είχαμε…”

Σημειώνουμε πως μετά την παραίτηση του κ. Καζαντζή τη θέση του στο Δ.Σ. παίρνει η κ. Αργύτη Ειρήνη, από την παράταξη “ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στη συνέχεια και θα αποφασίσει για τη νέα σύνθεση του Προεδρείου του.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ