Αιτήματα των Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων

Οι μισθωτές των κυλικείων των σχολείων της πόλης μας, μοίρασαν στα μέλη της Ένωσης Γονέων  εχθές που είχε Γενική συνέλευση ανακοίνωση με διάφορα αιτήματά τους, κατά την άποψη μας δίκαια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

                                                                            ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Όπως ήδη γνωρίζεται τα κυλικεία μας παραμένουν κλειστά με κρατική απόφαση από τις 11  Μαρτίου. Από εκείνη την μέρα το μοναδικό μας εισόδημα είναι το επίδομα των 800 ευρώ.

Το ξαφνικό κλείσιμο των κυλικείων μας, μας επέφεραν πολλά χρέη. Τα ψυγεία και οι καταψύκτες μας ήταν γεμάτα προϊόντα τα οποία πετάξαμε. Συνεχίζουμε ενώ δεν εργαζόμαστε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τον επόμενο μήνα θα κληθούμε και να πληρώσουμε και το τέλος επιτηδευματία.

Οι αρμόδιοι συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος κάτι που μας ανησυχεί γιατί δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε τον Σεπτέμβριο. Εδώ και χρόνια υπάρχει  ο κίνδυνος να δοθούν τα κυλικεία σε εταιρείες που θα πωλούν στα παιδιά μας προϊόντα χωρίς κανέναν περιορισμό και σε ανεξέλεγκτες τιμές κάτι που δεν ισχύει για εμάς.

Επισυνάπτουμε έγγραφο του σωματείου  μας με τα αιτήματα μας και επίσης σας θέτουμε ένα ακόμα που μας αφορά σε τοπικό επίπεδο. Σε ελάχιστους Δήμους καθώς και στον δικό μας χρεωνόμαστε δημοτικά τέλη. Τα σχολεία λειτουργούν 150 μέρες τον χρόνο οπότε χρεωνόμαστε ένα αρκετά μεγάλο ποσό χωρίς να έχουμε έσοδα τις περισσότερες μέρες  του χρόνου.

Σαν επαγγελματίες αλλά περισσότερο σαν άνθρωποι εδώ και χρόνια και όσο  μας το επέτρεπαν πριν βάλουμε το κλειδί στην πόρτα μας αναλαμβάναμε την ατομική μας ευθύνη απέναντι σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς είναι πλέον καιρός να το κάνουν και οι αρμόδιοι.

Τα κυλικεία μας είναι για εμάς το δεύτερο σπίτι μας και οι μαθητές παιδιά μας που καθημερινά φροντίζουμε με φρέσκα προϊόντα συνέπεια υπευθυνότητα και με πολύ αγάπη. Για να συνεχίσουμε χρεωνόμαστε την υποστήριξη σας.

Με εκτίμηση

από τα κυλικεία της πόλης μας

……………………………

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Ταχ. Διεύθυνση: Καποδιστρίου 24, Πλ. Κάνιγγος
Αθήνα, Τηλέφωνο Fax: 210-3306040

ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα για την απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών κυλικείων. Σεβόμενοι την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του COVID – 19 παρακαλούμε τις σχολικές επιτροπές, δεδομένου ότι ο κλάδος μας είναι αυτός που έκλεισε πρώτος και θα ανοίξει τελευταίος, μένοντας 10.000 εργαζόμενοι άνεργοι, θα θέλαμε :
Τα μισθώματα της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 να μην πληρωθούν, να μην απαιτηθούν να πληρωθούν , από τους εκμισθωτές κυλικείων αφενός λόγω της εποχικής γρίπης όπου τα σχολεία υπολειτουργούσαν μέχρι και το 50% του μαθητικού δυναμικού αφετέρου με την πανδημία COVID – 19 όπου έγινε άμεσο κλείσιμο και αναστολή του επαγγέλματός μας και αμφίβολο αν θα επαναλειτουργήσουμε από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι διαφυγόντα κέρδη, καταστροφή και πέταγμα κατεψυγμένων και τυποποιημένων προϊόντων, ακόμα και οφειλές που είχαν γονείς και παιδιά από προϊόντα που διαθέταμε ημερησίως.
Για όσους συναδέλφους ήδη έχουν καταβάλλει μίσθωμα να γίνει συμψηφισμός με τα μισθώματα της ερχόμενης σχολικής χρονιάς 2020 – 2021.
Για όσους συναδέλφους έχουν προηγούμενες οφειλές, κι εφόσον επαναλειτουργήσουν τα σχολικά κυλικεία, να συμπεριληφθούν σε ισόποσες δόσεις μετά το διάστημα των 8 μηνών από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολικά κυλικεία.
Να μην γίνουν πλειοδοτικοί διαγωνισμοί και να ανανεωθούν αυτοδίκαια οι συμβάσεις των εκμισθωτών τουλάχιστον για 2 έτη.
Όποιος εκμισθωτής θέλει να αποχωρήσει η εγγύηση που έχει προπληρώσει να επιστρέφεται ή να συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

            Σούγια Μαρία                              Κοντομάρκου Ευαγγελία