Παράδοση απορριμματοφόρου οχήματος και ειδικών κάδων ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   17/6/2020

Σχετικά με παράδοση απορριμματοφόρου οχήματος και ειδικών κάδων ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής

«Σήμερα παράγεται ένα πολύ σημαντικό γεγονός, για την ποιότητα της ζωής μας»!

Με αυτή την φράση ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος παρέδωσε στο Δήμο ένα απορριμματοφόρο όχημα πολλαπλών χρήσεων -αποκομιδής, έκπλυσης κ.λπ.- και τους ειδικούς καφέ κάδους συγκέντρωσης οργανικών απορριμμάτων (βιοαποβλήτων), προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε λίπασμα και να μην καταλήξουν στην χωματερή, αλλά να χρησιμοποιηθούν πάλι περιορίζοντας έτσι τον όγκο στερεών απορριμμάτων και να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι.

Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιεί η Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού στην Αττική και στοχεύει στην μείωση, στο ελάχιστο δυνατό, του όγκου απορριμμάτων, τα οποία καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

Επίσης, παρελήφθη και ποσότητα -σετ 2- κάδων εσωτερικού χώρου, στους οποίους γίνεται ο διαχωρισμός χαρτιού-γυαλιού και πλαστικού. Οι κάδοι αυτοί θα τοποθετηθούν σε εκκλησίες, σχολεία και άλλους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να εκπαιδευθούν οι πολίτες και να εμπεδώσουν την ανάγκη για ανακύκλωση των υλικών, των οποίων η κατασκευή συνεπάγεται την κατανάλωση φυσικών πόρων του πλανήτη, αυξάνει την ρύπανση και κοστίζει σε χρήμα.

Τόσο ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμαναν την αναγκαιότητα για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και συνακολούθως να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Επίσης εξέφρασαν την αμοιβαία εκτίμηση για την αποτελεσματική και αποδοτική συνεργασία Δήμου Αγίας Βαρβάρας και Περιφέρειας προκειμένου να παράγεται ωφέλιμο έργο με τελικό αποδέκτη τον πολίτη.

«Είμαι σίγουρος ότι η χρήση του εξοπλισμού μέσω του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου θα είναι επ’ ωφελεία των κατοίκων και προφανώς της ίδιας της ζωής μας», είπε ο κ. Πατούλης στην αντιφώνησή του προς τον Δήμαρχο.

Τέλος, αμφότεροι σημείωσαν την αποδοχή του προγράμματος ανακύκλωσης από τους πολίτες και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια υλοποίησης και επίτευξης των στόχων.