Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 17 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τακτική σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας για την πρόληψη κινδύνου πυρκαγιάς και τον σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμού»

Τακτική σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας συγκλήθηκε υπό την προεδρία του κ. Α. Λεωτσάκου στις 16 Ιουνίου 2020. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2020

2. ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμού.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας με τη διενέργεια συνεχών ελέγχων από την τροχαία, την παράλληλη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αναφορικά με το ζήτημα των σεισμών, δόθηκε έμφαση στα προληπτικά μέτρα, στον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων, τους τόπους καταφυγής των πολιτών μετά από σεισμό και στην ενημέρωση στα θέματα αυτοπροστασίας τους.

Στην τακτική συνεδρίαση παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων, του ΟΑΣΠ, της Αποκεντρωμένης διοίκησης, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και των Εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα, καθώς επίσης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.