Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 46 προσαχθέντες διαδηλωτές – Πρωτοφανής αναστάτωση της πόλης

Από σήμερα το πρωί η εικόνα της Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταξύ των οδών Χανίων και Ρεθύμνου δε θυμίζει τίποτα από τα χθεσινά απογευματινά γεγονότα, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν στο σημείο αυτό, περί τους 50 διαδηλωτές, οι οποίοι έκαναν ειρηνική μοτοπορεία, για τα εργατικά δικαιώματα και το θάνατο νεαρού ντελιβαρά πριν λίγα χρόνια.

Μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα η εικόνα, αλλά δεν θα ξεχαστεί το γεγονός…

Στο σημείο του κεντρικότατου αυτού δρόμου επί ένα τρίωρο, “δεν περνούσε κουνούπι”, ενώ σε αυτό μπλοκαρίστηκαν Ι.Χ. αλλά και λεωφορεία με επιβάτες επί ώρες.

Αργά το βράδυ 46 άτομα προσήχθησαν, σύμφωνα με τελευταία πληροφορία μας, ως προς τον αριθμό αυτών,  στην Διεύθυνση  Ασφαλείας Δυτικής Αθήνας στο Ζεφύρι για εξακρίβωση στοιχείων. 

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού πρώτα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια.

Οι μηχανές τους παρέμειναν σε πεζοδρόμιο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, φρουρούμενες από αστυνομικούς.

Από σήμερα το πρωί οι μηχανές δεν είναι πλέον εκεί. Προφανώς οι προσαχθέντες αφού αφέθηκαν ελεύθεροι πήγαν και τις πήραν.

Πάντως η μοτοπορεία είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές με αφίσα και δεν προσπάθησαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν να αιφνιδιάσουν κανέναν.

Ξεκίνησαν ειρηνικά από το Κρατικό Νίκαιας ενώ πίσω τους υπήρχαν μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Δεν συνέβη κάτι προκλητικό ή επικίνδυνο εκ μέρους τους, που να δικαιολογεί τις αστυνομικές δυνάμεις που εμφανίστηκαν σε τέτοιο αριθμό.

Αλλά ακόμα κι αν η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να πραγματοποιήσει τους ελέγχους που δικαιούται να κάνει, γιατί επέλεξε να τους κάνει στην πόλη μας και όχι στην αρχή της πορείας;

Γιατί επελέγη η Αγία Βαρβάρα να υποστεί αυτήν  την ταλαιπωρία και όχι κάποιος άλλος Δήμος; 

Μπορεί κάποιος να δώσει μία εξήγηση;

Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην  ιστοσελίδα “Αυτοοργάνωση Κορυδαλλός” αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο: